Interview pokermiljonair ‘Daenarys T’: “Dit is de onetimer! Hier heb ik van gedroomd!’

De Nederlander met de nickname ‘Daenarys T’ won afgelopen maandagnacht $1 miljoen dollar in de speciale verjaardagseditie van de Sunday Million (Take 2). PokerCity zocht contact met deze pokeraar en hij bleek bereid ons te vertellen over deze absurde ervaring. “Dit is de onetimer, hier heb ik jaren lang iedere nacht van gedroomd!”

Het nieuwsartikel over de overwinning van ‘Daenarys T’ check je via deze link en de videoreplay van de finaletafel met holecards kun je hier terug kijken.

Daenarys T, laten we bij het pokertoernooi beginnen, de speciale $215 buy-in Sunday Million met gegarandeerde prijzenpot van $10 miljoen. Je speelt de Sunday Million wel vaker neem ik aan?
“Nou nee, dat valt eigenlijk wel mee. Ik heb dat toernooi niet zo heel vaak gespeeld. Ik speelde vroeger lagere buy-ins dus nooit de Sunday Million. Sinds kort wat hoger, maar weinig toernooien gespeeld de laatste periode. Ik denk dat ik het toernooi vijf tot tien keer gespeeld. Dit toernooi had ik niet speciaal op de planning staan, maar ik had ‘m sowieso wel gespeeld desnoods via smartphone.”

Het begon niet ideaal voor je, want je had een re-entry nodig omdat je er op je eerst buy-in uitvloog. Wat dat al snel?
“Nee, dat was niet heel snel. Ik kocht mezelf in voor minder dan twintig big blinds op m’n tweede bullet dus het toernooi was al een tijd bezig. Daarna ging het wel lekker. Na Dag 1 had ik wel echt veel chips hoor, stond denk ik in de top-50 bij de laatste zevenhonderd spelers (55e van de 735, redactie).”

Verliep de tweede speeldag soepel of was het een strijd om de finaletafel te halen?
Op Dag 2 ik was echt ziek aan het stampen. Iedereen was zo bang, ik was helemaal loco aan het gaan en won zo steeds weer chips. Alleen bij de laatste twee tafels ging het een stuk minder en daardoor kwam ik iets shorter aan de finaletafel met iets minder dan twintig big blinds.”

Van de finaletafel weten we al wat meer details en inmiddels is de replay met holecards al terug te kijken. Hoe verliep de finaletafel voor je?
“Die ging vrij goed, haha! Ik schakelde als eerste iemand uit.”

Ja, dat stond in onze recap inderdaad. Je won met vrouwen van azen door een vrouw op de flop, waarbij je nog de klaveren flushdraw moest ontwijken. Als je die hand had verloren, zou je minder dan zeven big blinds over hebben gehad terwijl de azen all-in waren voor elf big blinds.
“Dat klopt, een belangrijke hand om te winnen op dat moment inderdaad. Het ging eigenlijk allemaal best wel snel aan de finaletafel. Er waren twee grote stacks die schakelden bijna iedereen uit en we zaten vrij snel bij de laatste drie, binnen een halfuur na de start van de finaletafel. Bij de laatste drie ging het heel erg op en neer. Ik was nog over met een regular en een vis. Eerst was ik helemaal short, toen won ik twee all-ins op rij en daarna bustte de regular de vis, die het weg blufte.

Hoe was het om een finaletafel te spelen voor zoveel geld?
“Ik zat de hele finaletafel niet echt in m’n comfortzone. Het ging om veel geld, ik wist niet goed hoe ICM (Independent Chip Model, redactie) precies werkte en er waren veel beslissingen die best close waren. Maar de heads-up was echt perfect, ik was gewoon veel beter dan mijn tegenstander. Ik was weer in m’n comfortzone en het ging heel goed, had echt grote edge heads-up denk ik. Mijn tegenstander was een goede toernooispeler, maar heads-up niet zo. Ik heb wel wat heads-up gespeeld, heel veel van alles eigenlijk.”

Vaak wordt er dan een deal gesloten aan zo’n finaletafel waarbij het om absurd veel geld gaat. Hebben jullie het over een deal gehad?
“Daar hebben we het over gehad, maar het was best raar. De payjump van plek 1 naar plek 2 was  iets van $285K en we moesten iets van $230K ofzo over laten om voor te spelen. Voor dat kleine beetje extra, veel geld natuurlijk wel, maar dan kunnen we net zo goed spelen. Toen zei ik ja ik wil het miljoen wel. I want million. Ik zei wel gewoon i want, niet i wont million.”

Vervolgens viel de beslissing toen je tegenstander je afcallde met second pair tegen jouw toppair en was je ineens de winnaar! Wat deed je toen?
“Ja, blij. Rondjes rennen door het huis. M’n vriendin gebeld, toen moest ik huilen, daarna nog meer huilen. Paar biertjes gedronken. Geprobeerd om wat te slapen, wat helaas niet echt lukte. Gister één uur geslapen, vandaag twee uur denk ik.”

Nou won vorig jaar Steven van Zadelhoff het World Championship of Online Poker Main Event en hij had door een misrekening geen 28% maar 16% van zijn actie. De logische vraag aan jouw is natuurlijk hoeveel procent je van de actie had?
“Ik word gebackt en had nog wat geswapt, dus ik had ongeveer 50% van mezelf.”

Belastingtechnisch bevindt online poker in Nederland zich nu in een lastig parket. De laatste gerechtelijke uitspraak was weer in het nadeel van de online pokeraar, waarbij het de vraag is of PokerStars vanaf Malta de aanbieder is (EU en dat zou dan belastingvrij zijn) of dat de aanbieder eigenlijk toch elders (niet-EU) gevestigd is.
“Het is een beetje raar op dit moment. Ze begrijpen er helemaal niks, die mensen hebben geen idee. Je kunt twee maanden een ton verliezen en een maand 10.000 winnen en daar moet je dan belasting over betalen. Maar ik kijk het wel aan, komt wel goed.”

Pokeraars dromen altijd van die onetimer, die ene grote klapper. Is dit die van jou?
“Ja dat is ‘m wel hoor. Ik heb hier heel lang over gedroomd, heel erg surrealistisch dat het gelukt is. Het voelt alsof ik een soort van loterij heb gewonnen, heel onwerkelijk.”

Heb je al enig idee wat je met het geld gaat doen?
“Nou, ik heb een Rolex gekocht en volgende week ga ik met mijn vriendin op vakantie. Verder misschien wat investeren, een huis kopen ofzo. Ik weet het nog niet. Eerst nog even wat uitgeven haha, een beetje shoppen. Daarna gewoon lekker verder pokeren.”

Wat doe je verder? Studeer je nog?
“Nee ik heb de middelbare school niet afmaakt, was een beetje een probleemkind. Mijn ouders gaan ook heel blij zijn, die waren heel sceptisch over poker. Ik ga vandaag of morgen langs om het ze te vertellen. En dan ga ik die artikeltjes laten lezen van jullie en dan zeg ik: dat was ik.”

En dan zeggen je ouders: ‘Maar wie is dat dan op de foto’? En dan zeg jij, dat is Tim Hendriks!
“Haha, ja. Ik heb altijd foto’s van grappige mensen als avatar gebruikt. Ik ben fan van Tim, bekijk al z’n fimpjes.”

Er is nogal wat media-aandacht geweest voor je prestatie, onder meer van het Algemeen Dagblad en Limburgse media die Tim Hendriks benaderden. Hij heeft aardig in de spotlight gestaan dankzij jou.
“Ja, dat vindt hij waarschijnlijk toch wel heel leuk.”

Hoe zit het eigenlijk met je nickname, ‘Daenarys T’ naar een karakter uit Game of Thrones?
“Ik was 18 (inmiddels 24, redactie) en ik wist geen goede nickname. Wilde eigenlijk voor Mithrandir gaan, van Isildur. Maar die was al bezet. Toen wist ik het niet en heb ik voor Daenarys gekozen. Game of Thrones kijk ik zeker wel ja. Ik denk dat het wel belangrijk is om creatief te blijven en wat grappigs te doen met nicknames.”

En nu?
“Vakantie, shoppen en dan het normale leven weer oppakken. En dat is: grinden, grinden, grind. En proberen een beetje fit te worden.”

‘Daenarys T’, bedankt voor je tijd en geniet ervan!
“Ja dank je wel, het is niet niks dit.”

Pieter Salet a.k.a. 'PrinsFlip' uit Nijmegen is sinds 2009 aan PokerCity verbonden. Sinds 2017 is hij eigenaar, samen met Lars 'LarsVegas' Smeets.

4 Comments

  1. Mooi verhaal hoor, de droom van elke poker pokerspelert. Nu Tim nog ff in een paar mooie live toernooien zetten om de goede karma te behouden en de mooie cashes zullen blijven volgen!

  2. Supergaaf interview, chapeau! En klinkt me ook als een mooie en enthousiaste winnaar. GG sir!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.